Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не очаква САЩ да наложат

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не очаква САЩ да наложат
Коментари Харесай

Ердоган не очаква американски санкции заради С-400

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не чака Съединени американски щати да наложат наказания на Турция за плануваната покупка на зенитно-ракетната система С-400. Той предизвести Вашингтон деликатно да обмисли дали да наложи наказания на Анкара и даде обещание ответни дейности, ако бъдат подхванати сходни наказателни дейности.

По време на специфична конференция за задграничните публицисти в Истанбул Ердоган съобщи, че има положителни отношение със стопанина на Белия дом Доналд Тръмп. В същото време той означи, че хората под него в американската администрация са доста разнообразни и че служителите и от двете страни постоянно не са съгласни по редица въпроси, в това число и за С-400.

БГНЕС напомня, че турските управляващи неведнъж са подчертавали, че няма да се откажат от покупката на С-400, първите системи би трябвало да дойдат при започване на юли. Вашингтон твърди, че С-400 са несъвместими със стандартите на НАТО и неведнъж са предупреждавали, че могат да забавят и даже анулират продажбата на най-новите си изтребители Ф-35 на Турция.

Пентагонът към този момент разгласи, че няма да приема турски водачи за образования на Ф-35, а тези, които към този момент се образоват, би трябвало да изоставен Съединени американски щати до 31 юли. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР