Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не изключи днес възможността турската

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не изключи днес възможността турската
Коментари Харесай

Ердоган: Ако е рекъл Аллах, турската армия може да стигне и до Идлиб

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не изключи през днешния ден опцията турската войска да продължи при нужда от региона на сирийския град Африн към Идлиб, предадоха ТАСС и ДПА, като се позоваха на изказвания на Ердоган, направени пред последователи в Коджаели, покрай Истанбул.

Ердоган сподели, че турската войска напредва към Африн и, в случай че е рекъл Аллах, ще стигне до Идлиб, оповестява Българска телеграфна агенция.

Турската войска стартира на 20 януари военна интервенция против следения от сирийски кюрди регион Африн, който се намира в съседство на Идлиб. Ердоган е казвал доста пъти, че след интервенцията в Африн турската войска може да продължи на изток към Манбидж, който кюрдските сили освободиха от " Ислямска страна " през 2016 година Кюрдските сили в Манбидж са подкрепяни от Съединени американски щати, които са разположили и свои бойци в града, показва ДПА.

Идлиб е единствената провинция под контрола на сирийските опозиционни сили, в това число на бойци, свързани с Ал Кайда, припомня организацията. Сирийските държавни сили напредват към Идлиб от юг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР