Турският президент Реджеп Тайип Ердоган настоя пред руския си колега

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган настоя пред руския си колега
Коментари Харесай

Ердоган призовава за едностранно прекратяване на огъня в Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган настоя пред съветския си сътрудник Владимир Путин да разгласи " едностранно " преустановяване на огъня в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.
Прочетете още
" Президентът Ердоган съобщи, че апелите за мир и договаряния би трябвало да бъдат подкрепени от едностранно преустановяване на огъня и визия за заслужено решение ", цитира неговата канцелария думите на Ердоган, казани на Путин в телефонен диалог.

Ердоган би трябвало да организира и обособен диалог с украинския президент Володимир Зеленски по-късно през днешния ден.

Турският водач употребява положителните си връзки както с Москва, по този начин и с Киев, с цел да се опита да посредничи за преустановяване на войната. Турция беше хазаин на два ранни кръга на мирни договаряния и оказа помощ за сключването на подкрепяно от Организация на обединените нации съглашение, с което се възвърнаха украинските доставки на зърно през Черно море. Ердоган също по този начин неколкократно се опитваше да докара Путин и Зеленски в Турция за мирна среща на върха.

Призивът на Ердоган за " едностранно " преустановяване на огъня последва предлагането по-рано през днешния ден на съветския нравствен лидер патриарх Кирил за помирение по време на православната Коледа тази седмица.

В диалога са били разисквани и връзките сред Турция и Русия, изключително в региона на енергетиката, както и на районни въпроси и сирийската рецесия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР