Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече неприемливо решението на Русия

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган нарече неприемливо решението на Русия
Коментари Харесай

Ердоган: Решението на Русия за ДНР и ЛНР е неприемливо

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган назова недопустимо решението на Русия да признае така наречен Донецка и Луганска републики.

В диалог с публицисти, които го съпровождат по пътя му от Демократична република Конго за Сенегал, турският водач прикани страните към здрав разсъдък и зачитането на нормите на интернационалното право.

Държавният глава изрази несъгласието си с реакцията на Запада на рецесията към Украйна. „ Не е напълно ясно към какво са били ориентирани изказванията на Съединени американски щати и странните стъпки в границите на Мюнхенската конференция за сигурност. Според мен Мюнхенската конференция не можеше да излезе отвън рамките на събитието на НАТО. От самото начало на рецесията Турция предприе откровени стъпки, декларирайки нуждата от понижаване на напрежението. Нашите апели бяха доста ясни “, разяснява турският водач.

Ердоган обърна внимание на изказването на турското външно министерство, съгласно което решението на Русия да признае така наречен Донецка и Луганска републики е нарушаване на Минските съглашения.

Според турския водач решението на Москва е намерено нарушаване на политическото единение на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

„ Считаме решението на Русия за недопустимо, сподели президентът Ердоган.

Турският държавен глава акцентира, че Турция, като страна от Черноморския район, приготвя и ползва редица ограничения по отношение на напрежението сред Руската федерация и Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР