Турският президент Реджеп Тайип Ердоган намекна днес за възможна военна

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган намекна днес за възможна военна
Коментари Харесай

Ердоган: Ще поемем нещата в свои ръце, докато не останат никакви терористи

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган загатна през днешния ден за допустима военна интервенция на Турция в Африн и Манбидж, Северна Сирия, " в случай че терористите не се изтеглят до седмица ", оповестява " Хюриет дейли нюз ".

" В Манбидж, в случай че не удържат на обещанията си, ще поемем нещата в свои ръце, до момента в който не останат никакви терористи. Ще видят какво ще създадем след към седмица, " сподели Ердоган.

" Ако терористите в Африн не се предадат, ние ще ги разбием ", добави той.

Ердоган приказва на конгрес в Елязъг, Източна Турция, на своята Партия на справедливостта и развиването, предава Българска телеграфна агенция.

Президентът сподели, че Турция ще извърши военна интервенция в Африн, в случай че бойците на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) не се изтеглят, като добави, че Турция е доста разочарована от Съединени американски щати, които по думите му не са спазили обещанията си.

" Съединени американски щати изпратиха 4900 камиона оръжие в Сирия. Знаем го. Не това вършат съдружниците ", съобщи той. " Знаем, че са изпратили 2000 самолета, цялостни с оръжие ", добави Ердоган.

Турският водач се закани, че Турция ще прочисти границата си с Ирак от " терористи ".

По думите му СЗН се пробват да основат " терористичен кулоар " по на южната граница на Турция.

" С интервенция Ефратски щит ние пресякохме терористичния кулоар право в средата. Поразихме ги една нощ ненадейно. С интервенция в Идлиб ще разрушим западния фланг ", сподели Ердоган, визирайки Африн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР