Турският президент Реджеп Тайип Ердоган критикува остро САЩ преди предстоящото

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган критикува остро САЩ преди предстоящото
Коментари Харесай

Ердоган към САЩ: Не сте получавали османски шамар

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подлага на критика остро Съединени американски щати преди идното тази седмица посещаване в Турция на държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, съобщи ДПА.

„ Много ясно, че тези, които споделят: „ Ние ще отговорим нападателно, в случай че те ни ударят “, в никакъв случай през живота си не са получавали османски пестник “, сподели Ердоган.

Ердоган: Който се изпречи на пътя ни, ще бъде погубен

Тръмп направи опит да озапти Ердоган

Съединени американски щати недоволни от Анкара, Ердоган: Какво вършиме още в Афганистан

Миналата седмица американският военачалник Пол Фънк, намиращ се в Сирия, предизвести: „ Вие ни удряте, ние ще отговорим нападателно. Ще се защитим “.
В. „ Ню Йорк таймс “, който цитира думите на Фънк, писа, че изявлението му е обръщение към

Турция, която е заплашила град в Сирия, в който има американски военни.

„ Ние няма предумишлено да ги вземем на прицел “, сподели Ердоган пред членове на неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР).
„ Обаче авансово разгласяваме, че ще унищожим, ще премахнем всеки терорист, който забележим, като се стартира от тези, които са до тях. Тогава те ще схванат, че е по-добре за тях да не поддържат терористите “, съобщи турският президент.

Сирийският град Манбидж се трансформира в противоречива зона за Съединени американски щати и Турция. Градът, който беше под контрола на екстремистите от „ Ислямска страна “, беше освободен от обединението от бойци, ръководени от кюрдските сили и подкрепяни от Съединени американски щати.

Турция счита сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) за терористична организация.

Въоръжените сили на Турция започнаха на 20 януари офанзивата „ Маслинова клонка “ в Северна Сирия, ориентирана основно против СЗН.

Ердоган съобщи, че решението на Съединени американски щати да продължи да финансира сирийската кюрдска милиция ще повлияе на бъдещите дейности на Турция, съобщи организация Ройтерс (Reuters).

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР