Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който досега е посетил 27

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който досега е посетил 27
Коментари Харесай

Ердоган отива в Африка

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който до момента е посетил 27 страни от Африка, отпътува в края на седмицата на обиколка в няколко африкански страни, оповестява в. "Тюркийе ", представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган ще бъде от 26 януари на двудневно посещаване в Алжир, след което ще направи еднодневно посещаване в Гамбия, а по-късно ще бъде на двудневно посещаване в Сенегал. По време на диалозите в границите на визитите ще бъдат разисквани стъпки за развиване на икономическите връзки, както и тематиката за битката против тероризма и преди всичко за битката против ФЕТО.

Анкара упреква живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен и неговото придвижване, наричано в Турция ФЕТО - "Фетхуллахистка терористична организация ", за организирането на опита за прелом през юли 2016 година На срещите със своите африкански сътрудници Ердоган ще подчертае, че терористичната организация ФЕТО съставлява заплаха що се касае за Турция, толкоз и за другите страни, и ще изиска да не позволяват действия на организацията в техните страни.

Вестник "Тюркийе " отбелязва, че подхванатата от Ердоган по време на ръководството му като министър председател самодейност за отваряне към Африка ще продължи интензивно и отсега нататък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР