Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, цитиран от Ройтерс, че

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, цитиран от Ройтерс, че
Коментари Харесай

Турция: САЩ пречат на споразумението за безопасна зона в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, представен от Ройтерс, че Анкара е имала различия с Вашингтон „ на всяка стъпка “, до момента в който е преговаряла за основаването на безвредна зона в Сирия. За това осведоми Спутник, представен от Българска национална телевизия.

``
реклама
Според турския външен министър Мевлют Чавушоглу, Анкара желае да работи със Съединени американски щати за безвредни зони, само че към този момент методът на Вашингтон към въпроса е неудовлетворителен.

Изказвайки се на конференция, Чавушоглу съобщи, че подхванатите от Съединени американски щати стъпки са единствено „ козметични “.

През август Анкара и Вашингтон се договориха да основат безвредна зона на изток от река Ефрат, която да служи като буферна зона сред турската граница и сирийските региони, следени от подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски милиции, които Турция смята за терористи.

В отговор на този ход сирийските управляващи обявиха, че американско-турското съглашение нарушава суверенитета и териториалната целокупност на Сирия, както и интернационалното право.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР