Турският президент Реджеп Тайип Ердоган категорично изключва всякакви преговори с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган категорично изключва всякакви преговори с
Коментари Харесай

Ердоган с ултиматум: Всички терористи да хвърлят оръжието до вечерта

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изрично изключва всевъзможни договаряния с кюрдските бойци в Сирия, като съобщи, че единственият им вид е да хвърлят оръжието и да се отдръпват.

Той отхвърли апелите от непознати сили, в това число Съединени американски щати, които желаеха преустановяване на огъня в продължаващата седмица интервенция на Турция в Северна Сирия.

„ Има някои водачи, които се пробват да посредничат… Никога в историята на турската република не е имало такова нещо като това страната да седи на една и съща маса с терористична организация “, сподели Ердоган в тирада пред Народното събрание.

„ Нашето предложение е тъкмо в този момент, до вечерта, всички терористи да хвърлят оръжието, оборудването и всичко, да унищожат всичките си клопки и да излязат от безвредната зона, която сме определили “, сподели той, представен от Агенция Франс Прес.

Това е „ най-бързият метод за решение на казуса в Сирия “, добави той.

Турция започва интервенция „ Извор на мира “ на 9 октомври за основаване на „ безвредна зона “ в Северна Сирия, която да изтласка назад кюрдските бойци от турската граница и да даде опция за връщане на сирийските бежанци.

Ердоган сподели, че откакто бъде основана безвредната зона, „ разпростряла се от Манбидж до границата с Ирак “, интервенцията ще „ завърши от единствено себе си “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР