Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и премиерът на международно признатото

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и премиерът на международно признатото
Коментари Харесай

Парламентът на Либия гласува за прекратяване на отношенията с Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и министър председателят на интернационално приетото Правителство на националното единодушие /ПНС/ в Триполи Файез Сарадж подписаха противоречивите съглашения на среща в Истанбул през ноември.

Днес обаче либийският парламент, който поддържа различно държавно управление в Източна Либия, отхвърли двете съглашения. Депутатите също по този начин гласоподаваха единомислещо за преустановяване на връзките с Турция и предоставяне под съд на Сарадж за държавна измяна, тъй като е потърсил военна помощ от непозната страна, сподели представителят на Народното събрание Абдула Блейхак.

Командващият по този начин наречената Либийска национална войска - фелдмаршал Халифа Хафтар разгласи обща готовност за противопоставяне на всякаква външна експанзия.

Хафтар упрекна Турция, че желае да колонизира Либия. Вчера турският парламент одобри резолюция за разполагането на войски в Либия, в поддръжка на приетото от Организация на обединените нации държавно управление на страната.

Американският президент Доналд Тръмп предизвести турския си сътрудник Реджеп Ердоган да не се намесва в гражданската война в Либия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР