Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и държавният секретар на САЩ

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и държавният секретар на САЩ
Коментари Харесай

Ердоган и Помпео напуснали по-рано преговорите за Либия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео напуснаха интернационалната конференция за Либия, която се организира в Берлин, заяви ДПА, базирайки се на лични източници.
Ердоган напусна канцеларията на федералния канцлер на Германия с част от своята делегация. Както означи източникът на ДПА, не се чака той да се върне към договарянията. "Турската страна изигра градивна роля на срещата на върха ", сподели той.
Междувременно администрацията на турския президент се опита да успокои духовете, обяснявайки за какво Ердоган е напуснал срещата.
"Не става дума, че президентът Ердоган е напуснал прибързано конференцията. Той просто не остана за вечерята на участниците в нея ", заяви източник от кабинета на Ердоган пред ТАСС.
Международната конференция за Либия на най-високо равнище, открита в неделя в немската столица, се организира в постройката с канцеларията на федералния канцлер на Германия с присъединяване на най-малко 10 държавни и държавни ръководители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР