Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е заявил пред председателя на

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е заявил пред председателя на
Коментари Харесай

Ердоган и Шарл Мишел са обсъдили срещата на върха на ЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е декларирал пред ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в, че Турция желае да построи бъдещето си в Европейски Съюз и е призовал за излизането на Анкара и блока от "порочния кръг " в връзките им, съобщи Ройтерс, базирайки се на турското президентство.

Двамата са разговаряли по телефона нощес.

На срещата на върха в петък водачите от Европейски Съюз се съгласиха да приготвят лимитирани наказания против турски лица във връзка със спор с членките Гърция и Кипър поради изследванията за въглеводороди в Източното Средиземноморие, само че отложиха за март разискването на възможни по-твърди стъпки.

Турското президентство заяви, че Ердоган е приканил Мишел да предприеме по-конструктивен метод по отношение на Турция.

"По време на диалога президентът Ердоган съобщи, че Турция се стреми да построи бъдещето си с Европейски Съюз и че вижда опция във всяка позитивна стъпка в връзките сред Турция и Европейски Съюз ", заяви президентството.

Ердоган е повторил, че Турция е подготвена да стартира двустранни диалози с Гърция по отношение на различията им за морските зони, само че е обвинил Атина, че "бяга от договарянията ". Той още веднъж е призовал за районна конференция за Близкия изток, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР