Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е похарчил за три години

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е похарчил за три години
Коментари Харесай

Опозицията: Ердоган е похарчил милиони долари за сайта на общината в Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е похарчил за три години 80 милиона турски лири (13 милиона долара) за уеб страницата на Истанбулската община, твърди Екрем Имамоглу, който бе отхвърлен като кмет на Истанбул след решението на турските управляващи да анулират изборите от 31 март т.г., съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Опозиционният претендент Имамоглу завоюва изборите в края на март с дребен превес пред претендента на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Бинали Йълдъръм, само че Висшата изборна комисия взе решение да анулира вота, базирайки се на нередности.

" 80 милиона лири са изхарчени за уеб страницата на Истанбулската огромна община за три години ", сподели на конференция през вчерашния ден Имамоглу. " С тези пари ние бихме могли да създадем уеб сайтове за всички турски общини ", съобщи той.

Ройтерс не е съумяла да се свърже неотложно с представител на ПСР за коментар, а представителят на партията не е засегнал тези изказвания на конференцията по-късно същия ден.

Екрем Имамоглу започва през вчерашния ден предизборната си акция за повторните локални избори в Истанбул, планувани на 23 юни.

Твърденията на опозиционния претендент зададоха лайтмотива на предизборната му акция, която ще бъде под лозунга " Ако има Имамоглу, има вяра за Истанбул ". Имамоглу съобщи, че по време на акцията ще се концентрира върху " несъразмерните " разноски на своите прародители. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР