Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е обсъдил по телефона с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е обсъдил по телефона с
Коментари Харесай

Ердоган към Зеленски: Полагаме усилия огънят да спре незабавно

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разискал по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски военната интервенция на Русия в Украйна и най-новите събития, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Ердоган е изказал съболезнования за убитите при съветските офанзиви украински жители и е поискал бързо излекуване на ранените, оповестява Дирекцията по връзките на турското президентство.

Турският президент е декларирал, че Анкара поставя старания за неотложно преустановяване на огъня, тъй че да няма повече жертви и Украйна да не понася по-големи загуби, се показва още в официалното съобщение.

Ердоган е провел обособени диалози също с президентите на Узбекистан, Туркменистан и Азербайджан, в чийто фокус са били двустранните връзки и районните развития, съобщи Анадолската организация.

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу е разговарял по телефона с съветския си сътрудник Сергей Лавров, пред който е призовал за преустановяване на военните интервенции в Украйна, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Чавушоглу е подчертал, че никой няма интерес от задълбочаване на военното напрежение и още веднъж е изказал готовността на Турция да бъде хазаин на възможни договаряния сред Русия и Украйна при предпочитание за това.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР