Турският президент Реджеп Тайип Ердоган допусна, че вместо американските F-35,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган допусна, че вместо американските F-35,
Коментари Харесай

Ердоган: Защо да не купим Су-57 вместо F-35?

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган позволи, че вместо американските F-35, Анкара може да закупи съветски изтребители Су-35 и Су-57. Това оповестява съветската преса през днешния ден.

Според президента Акара не се тормози от това, че договорката за американските самолети може да се провали. Той означи, че когато стане известно окончателното решение на Вашингтон, турската страна ще предприеме нужните стъпки.

" Пазарът, на който можем да работя, е огромен ", акцентира президентът.

На въпрос дали е допустимо Анкара за закупи съветски изтребители вместо американските, президентът отговори: " А за какво не? ".

В понеделник турският държавен глава бе на изключителна аудиенция в Русия. Той и съветският му сътрудник Владимир Путин откриха авиокосмическото ревю МАКС-2019 в комплекса Жуковски край Москва. С необикновен интерес турският президент прегледа най-модерните съветски изтребители Су-57 и Су-35.

По-късно от Вашингтон оповестиха, че Турция може да остане в договорката за F-35, само че единствено в случай че се откаже от закупените съветски зенитно-ракетни системи С-400.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР