Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес обеща подкрепа за инвеститорите,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес обеща подкрепа за инвеститорите,
Коментари Харесай

Ердоган обеща подкрепа за инвеститорите, влагащи средства в Югоизточна Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган през днешния ден даде обещание поддръжка за вложителите, влагащи средства в Източна и Югоизточна Турция, съобщи Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

Ердоган прикани бизнесмените към дейни вложения в Югоизточен Анадол, където силите за сигурност водят сполучлива битка против терористите от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Президентът, който приказва в ефира на държавната телевизия ТРТ, акцентира, че тероризмът остава " проблем номер едно " за Турция.

Инвеститорите не желаят да влагат средства в региони, в които се води битка против терористите. В момента даже бизнесмените от Югоизточна Турция не влагат средства за развиването на родните им региони. И всичко това се случва на фона на готовността на управляващите да насърчават вложителите и да им оказват всевъзможен вид подпомагане, сподели Ердоган.

Той даде обещание, че след локалните избори на 31 март ще бъдат подхванати още повече стъпки за обезпечаването на сигурността в Източна и Югоизточна Турция.

След изборите ще осъществяваме нова стратегия за поощряване на вложенията в Източен и Югоизточен Анадол, уточни турският държавен глава.

В Източна и Югоизточна Турция са дейни бунтовниците от ПКК.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР