Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че търпеливо чака обяснение

...
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че търпеливо чака обяснение
Коментари Харесай

Ердоган чака обяснение от саудитския принц за убийството на Хашоги

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган съобщи, че търпеливо чака пояснение от саудитския принц Мохамед бин Салман за убийството на журналиста Джамал Хашоги, заяви МИА.
Ердоган съобщи, че фрагментите от убийството, които Турция показа с други страни са толкоз ужасни, че саудитски шпионин, който е слушал записа счита, че килърът е бил под въздействието на хероин. Турският президент съобщи, че саудитският принц го е уверил, че ще хвърли светлина върху убийството и ще направи това, което е належащо, съобщи БГНЕС.
Кашоги влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври и в никакъв случай не излезе от там. След непрекъснат дипломатически напън Рияд разреши на турските проверяващи екипи да влязат в постройката на консулството. След като стана ясно, че сътрудник на " Вашингтон пост " със Саудитска генезис към този момент не е жив и Рияд призна, че Хашоги е мъртъв, и че това се е случило при нещастни условия при инспекцията в консулството. Рияд твърди, че не е знаел за акцията на спецчастите, които са възнамерявали да накарат Хашоги да се върне в Саудитска Арабия. Те са пристигнали в Турция в деня, когато журналистът е бил в консулството, а същата вечер са напуснали Истанбул.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР