Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че страната му ще

...
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че страната му ще
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да загуби икономическата война

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган съобщи, че страната му ще надделее в „ икономическата война”, откакто лирата се срина до исторически ниски равнища, съобщи БГНЕС.
„ Ние няма да изгубим икономическата война” съобщи Ердоган, представен от държавната телевизия, като това е първата му реакция след последният срив на лирата.
От Анадолската организация също цитираха изявление на Ердоган, в което той твърди, че Турция ще успее да се оправи със обстановката, както съумя да се оправи и с наводненията от тази седмица в провинция Орду.
„ Бог желае ние да преодолеем тези произшествия (като наводнението в Орду - бел. ред.) и също по този начин ние ще успеем и в икономическата война”, сподели президентът на Турция при визитата си в черноморският район Байбурт.
Припомняме, че по-рано подложената на удари турска лира доближи нови рекордни ниски равнища по отношение на щатския $, като загуби към пет % от цената си, защото напрежението със Съединените щати не демонстрира признаци на облекчение. Лирата се търгуваше за 5,85 $, което е загуба на стойност в деня от 5,5%.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР