Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че страната му ще

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че страната му ще ...

Ердоган: Турция няма да загуби икономическата война.

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган заяви, че страната му ще надделее в „икономическата война”, след като лирата се срина до исторически ниски нива, предаде БГНЕС.
„Ние няма да изгубим икономическата война” заяви Ердоган, цитиран от държавната телевизия, като това е първата му реакция след последният срив на лирата.
От Анадолската агенция също цитираха изказване на Ердоган, в което той твърди, че Турция ще успее да се справи със ситуацията, както успя да се справи и с наводненията от тази седмица в провинция Орду.
„Бог иска ние да преодолеем тези катастрофи (като наводнението в Орду - бел. ред.) и също така ние ще успеем и в икономическата война”, каза президентът на Турция при посещението си в черноморският регион Байбурт.
Припомняме, че по-рано подложената на удари турска лира достигна нови рекордни ниски нива спрямо щатския долар, като загуби около пет процента от стойността си, тъй като напрежението със Съединените щати не показва признаци на облекчение. Лирата се търгуваше за 5,85 долара, което е загуба на стойност в деня от 5,5%.
 

Източник: actualno.com