Турският президент Реджеп Таийп Ердоган във вторник определи решението на

...
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган във вторник определи решението на
Коментари Харесай

Ердоган видя в прегласуването на вота в Истанбул важна стъпка за демокрацията на Турция

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган във вторник дефинира решението на Върховният избирателен съвет (ВИС) на страната за наново осъществяване на кметските избори в Истанбул за „ значима стъпка към подсилване на турската деморация “, съобщи Анадолската организация.
" Виждаме това решение на турския ВИС, което ще отстрани сянката на подозрение над изборите в Истанбул, значима стъпка към подсилване на демокрацията в Турция “, сподели Ердоган по време на обръщението си към депутатите от ръководещата му Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на съвещанието на парламентарната група в столицата Анкара.
Неговите забележки пристигнаха ден откакто ВИС разгласи, че изборите в Истанбул ще се проведат на 23 юни. Членовете на съвета одобриха възраженията на партията по отношение на резултатите от локалните избори в Истанбул със седем гласа „ за “ и четири „ срещу “.
ВИС съобщи, че решението е взето, защото някои членове на изборните комисии, които са служили по време на изборите, не са държавни чиновници, както се изисква от закона.
„ Няма такова нещо, че ПСР не приема резултата, който произтича от изборната урна “, сподели Ердоган. " Искрено имаме вяра, че проведената корупция, цялостно безвластие и нередности са били налице по време на изборите в Истанбул “, добави президентът, отбелязва още организация " Фокус ".
Турският президент сподели, че Бинали Йълдъръм ще се кандидатира за градоначалник от Народния алианс в предварителните избори в Истанбул и че губернаторът на Истанбул Али Йерликая ще извършва кметските отговорности до повторното гласоподаване на 23 юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР