Турският президент Реджеп Таийп Ердоган призова победата на опозицията на

...
Турският президент Реджеп Таийп Ердоган призова победата на опозицията на
Коментари Харесай

Ердоган призова за нови избори в Истанбул

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган прикани успеха на опозицията на локалните избори в Истанбул да бъде оповестена за невалидна. Държавният глава изиска и наново осъществяване на вота в турския мегаполис, с което в допълнение усили натиска върху Върховната изборна комисия в страната, оповестява Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
„ Съвсем ясно е, че има нередности и корупция “, съобщи Ердоган на бизнес конгрес в турската финансова столица. „ Ако Върховната изборна комисия може да разпръсне всички подозрения, това ще облекчи съвестта на нашите жители “, безапелационен е президента.
Очаква се Върховната изборна комисия да се събере на съвещание в понеделник, на което би трябвало да прегледа молбата на ръководещата Партия на справедливостта и развиването да бъдат анулирани резултатите от извършените на 31 март избори, които групировката на Ердоган загуби в Истанбул. Вотът беше извоюван от главният опозиционен претендент Екрем Имамоглу въпреки и с доста дребна преднина.
Няколко частични повторни преброявания на бюлетини поддържаха първичния резултат – и в Анкара, и в Истанбул. Основната опозиционна Народнорепубликанска партия назова Ердоган „ тежко губещ “, който е подготвен на всичко, с цел да се задържи на власт в икономическата столица на Турция.
Партията на Ердоган към този момент оспори изборите в Турция и в последния месец непрестанно търси аргументи да дисквалифицира първата си огромна загуба. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР