Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че неговата страна е

...
Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че неговата страна е
Коментари Харесай

Ердоган посочи САЩ като виновник за срива на турската икономика

Турският президент Реджеп Таип Ердоган съобщи, че неговата страна е под икономическа " блокада ", която няма нищо общо с икономическите индикатори на страната, заяви турското издание " Хюриет дейли нюз ", представено от БГНЕС.
По време на тирада през турските посланици в столицата Анкара, Ердоган съобщи, че турската стопанска система е под " офанзива ". Той настоя, че турската стопанска система ще остане мощна и скоро ще се откри " на най-подходящото равнище ".
В отпратка към Съединени американски щати Ердоган сподели, че " хулиганите в световната система не могат жестоко и нахално да навлизат в нашите облаги, които сме платили посредством кръв " (бел. ред. - отпратка към удвоените американски мита за импорт на стомана и алуминий от Турция). Ердоган също отхвърли догатките, че ще посегне на доминираните от $ депозити в банковите сметки казвайки, че не може и да става въпрос за конвертиране на тези депозити в лири.
Той употребява и препратки съм своето изявление от неделя, когато съобщи, че има и " проект Б и проект В " и съобщи, че " съгласно тези хора „ План В” е изземване на капитала. Дали те четат мислите ми? Дали те са предсказатели? Невъзможно е да ги схвана ".
Ердоган разяснява и следствието на хиляди профили в обществените мрежи. Той сподели, че " икономическият гнет " се води в обществените медии и " предателите " ще бъдат осъдени. Става въпрос за 346 профила, които, съгласно властта в Турция, пускали мнения за срутва на турската лира " по провокативен метод ".
Междувременно икономическият консултант на американския президент Доналд Тръмп Кевин Хъсет разгласи, че Съединени американски щати деликатно следи какво се случва в Турция. Хъсет сподели, че решението на Съединени американски щати да повишиш митото за импорт на алуминий и стомана от Турция " визира доста дребна част " от БВП-то на страната и по принцип не може да провокира срив на валутния курс на лирата. " Спадът на националната валута с 40% е знак, че доста от основите на стопанската система не са в ред в тази страна ", счита икономическият консултант на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР