Турският президент Реджеп Ердоган заяви в сряда, че западните държави,

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви в сряда, че западните държави,
Коментари Харесай

Ердоган избухна срещу негодниците Шарли Ебдо и Запада за новите кръстоносни походи

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи в сряда, че западните страни, които нападат исляма, желаят да стартират " нови кръстоносните походи ", до момента в който сред Турция и Франция се разгоря скандал за карикатури на пророка Мохамед.

Ердоган съобщи в тирада пред депутатите от неговата АК партия в Народното събрание, че отпорът на офанзивите против пророка Мохамед е " въпрос на чест за нас ", оповестяват France 24, AFP, AP и Reuters.

Ердоган избухна и против " негодниците " от френския язвителен седмичник " Шарли Ебдо ", които му се подиграха с подигравка на първа страница.

" Не е нужно да споделям нищо на тези негодници, които наскърбяват моя обичан оракул в подобен мащаб ", сподели Ердоган и го назова " отвратителна офанзива ".

Турция дава обещание също по този начин да предприеме " правни и дипломатически дейности " поради карикатурата на Ердоган .

" Уверяваме нашите хора, че ще бъдат подхванати нужните дейности , правни и дипломатически против тази подигравка ", се споделя в изказване на турското президентство. Прокуратурата в Анкара стартира " публично следствие " на изданието , съобщи Анадолската организация.

Турският яд от карикатурата ускори разногласието сред Турция и Франция за карикатурите на списанието на пророка Мохамед и откакто учителят Самуел Пати беше обезглавен пред учебно заведение в предградие на Париж по-рано този месец, поради урок за свободата на словото.

" Осъждам тази несравнимо неморална обява на френския парцал във връзка с нашия президент ", написа турският вицепрезидент Фуат Октай в Twitter. " Призовавам моралната и добросъвестна интернационална общественост да се разгласи против този срам . "
 Турция гневна на подигравка на Ердоган в Обновена
Турция гневна на подигравка на Ердоган в " Шарли Ебдо "

Мюсюлманите по света упрекват Макрон в подтисничество и колониализъм...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР