Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Окачиха манекен на Ердоган с главата надолу пред кметството в Стокхолм

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва е подал наказателна тъжба по отношение на проява против него на поддръжници на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Швеция, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Това заяви юристът на президента Хюсеин Айдън.

В изказване в профила си в обществените медии Айдън сподели, че е подадена тъжба до Главната прокуратура на Анкара с искане за започване на следствие против причинителите на проявата, при която манекен на президента Ердоган бе окачен да виси с главата надолу пред кметството в Стокхолм.

По думите на юриста мотив за жалбата са " незаконните дейности, ориентирани против нашия президент по време на демонстрации в Стокхолм, за които се допуска, че са проведени от терористичната организация ПКК ".

Турция извика шведския дипломат през вчерашния ден, с цел да изрази недоволството си, откакто манекенът, изобразяващ турския президент Реджеп Тайип Ердоган, бе окачен пред общината в Стокхолм. Турски публични представители дефинираха случая като " терористична агитация " от страна на поддръжници на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК) и други кюрдски войнстващи групи, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР