Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Турският президент обсъди с Володимир Зеленски създаването на зърнен коридор


Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва е провел през днешния ден телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, с който е разискал решаването на рецесията в Украйна и основаването на кулоар за доставки на зърно на международния пазар през Черно море.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6343
" Президентът Ердоган в диалог с президента Зеленски разиска войната в Украйна и въпроса за основаването на сигурни коридори за експорт на зърно през Черно море ", се показва в известие на президента в Анкара.

Турският президент е показал, че Анкара продължава да работи за реализацията на направения от Организация на обединените нации проект, отнасящ се до доставките на зърно от Украйна на международния пазар.

Ердоган се е оповестил за решение на украинската рецесия посредством дипломатически средства, отбелязвайки, че за това е належащо да има подготвена " маса за договаряния ". Той е добавил, че е подготвен да постави всевъзможни старания, в това число посреднически, за възобновяването на " Истанбулския развой " (преговори сред Киев и Москва с турско посредничество).

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога също заяви, че е разговарял с Ердоган за нуждата от деблокиране на пристанищата и обновяване на износа на зърно, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Оценяваме турската поддръжка. Обсъдихме значимостта на отблокирането на украинските пристанища и възобновяването на износа на зърно. Ние би трябвало да попречим на Русия да вземе нашето зърно от окупираните територии ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР