Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган прати Макрон на психиатър

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва насочи през днешния ден нова офанзива против френския си сътрудник Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, казвайки, че президентът на Франция се нуждае от психотерапия, поради отношението му към мюсюлманите и исляма, съобщи организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец Макрон даде обещание да се бори против "ислямисткия фракционизъм ", който по думите му заплашва да завладее някои мюсюлмански общности във Франция. Страната бе шокирана от обезглавяването на преподавател по история от ислямистки радикал, който желал да отмъсти за показани от учителя карикатури на пророка Мохамед по време на урок за свободата на изложение, напомня организацията.

"Какъв е казусът на този човек, наименуван Макрон, с мюсюлманите и исляма? Макрон се нуждае от психотерапия ", съобщи Ердоган в тирада на конгрес на неговата Партия на справедливостта и развиването в централния турски град Кайсери.

"Какво друго може да бъде казано на държавен глава, който не схваща свободата на изповедание и който се държи по този метод към милиони хора, живеещи в неговата страна, които са представители на друго изповедание? ", попита Ердоган.

Турският президент е набожен мохамеданин и откогато неговата партия пристигна на власт през 2002 година, той пробва да обърне Турция, която е мюсюлманска, само че световна страна, към исляма, отбелязва Ройтерс.

След коментара на френския президент за "ислямитския фракционизъм ", Ердоган съобщи на 6 октомври, че думите на Макрон са "ясна провокация " и демонстрират "наглостта " на френския водач.

Турция и Франция са съюзнички в НАТО, само че имат различия по разнообразни въпроси, като политиката в Сирия и в Либия, морската пълномощия в източно Средиземно море и спора в Нагорни Карабах.

Ердоган и Макрон разискаха различията си в телефонен диалог предишния месец и се договориха да подобрят контактите и да държат каналите за връзка отворени, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР