Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган: От първата четвърт на 2023 г. природен газ от находищата в Черно море ще се използва от турските домакинства

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва заяви, че първите количества природен газ, придобит от находищата в Черно море, ще бъдат в газопреносната система на страната през 2023 година, съобщи турският ефирен канал НТВ.

Той уточни това на гала на черноморското пристанище Фильос по полагане на първата тръба на морското дъно в границите на плана за рандеман на природен газ в Черно море.

Ердоган уточни, че от първата четвърт на 2023 година природен газ, придобит от находищата в Черно море, ще стартира да се употребява от семействата, с което по думите му ще бъде прекрачен още един значим психически предел.

Турският президент сподели, че през първата четвърт на 2023 година през първата фаза на плана в газопреносната система на страната ще постъпват 10 милиона кубически метра газ на ден, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер. Ердоган добави, че пикът на добива на газ от находището Сакария ще бъде доближат през 2026 година

Той заяви също, че името на четвъртия турски сондажен транспортен съд,  с който Турция се снабди предходната година, ще бъде " Абдюлхамид Хан ". Освен него Турция разполага и със сондажните кораби " Фатих ", " Кануни " и " Явуз ".

През 2020 година турските управляващи оповестиха, че в Черно море са открити залежи на газ с планирани ресурси в размер на 540 милиарда куб. м. Смята се, че в най-голямо находище Сакария има над 400 милиарда куб. м. газ. Турция възнамерява да влага към 10 милиарда $ за създаването на находищата.  

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР