Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган и Макрон обсъдиха членството на Финландия и Швеция в НАТО


Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва беседва по телефона с френския си сътрудник, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер. В диалога са били разисквани връзките Турция-Франция, както и районни въпроси, в това число войната Украйна-Русия и кандидатурата на Швеция и Финландия за участие в НАТО, съгласно известие на дирекцията на връзките в турското президентство.

Ердоган е декларирал, че Анкара желае реализиране в най-кратък период на обективен мир сред Русия и Украйна и в тази тенденция продължава да предизвиква двете страни по пътя на разговора и дипломацията.

Президентът Ердоган е изтъкнал също, че контактите на Швеция и Финландия с лица и по този начин наречени организации, настоящи под контрола на терористичната формация СЗН/ПКК, няма да бъдат съвместими със съюзническия дух в границите на НАТО.

Турция преглежда сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) и настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР