Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че всички предполагаеми членове на

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че всички предполагаеми членове на
Коментари Харесай

Ердоган нареди: Гюленистите да са облечени в кафяво!

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че всички хипотетични членове на гюленистката организация „ Фето “, които са задържани, би трябвало да носят идентични облекла, заяви „ Хюроет дейли нюз “.

Подсъдимите гюленисти ще би трябвало да бъдат облечени в еднотипни облекла в кафяво, когато се явяват в съда. Фетхуллах Гюлен и неговите почитатели бяха упрекнати от управляващите, че са виновни за опита за боен прелом.

Мярката ще бъде въведена поради обвиняем, който се появи в съда с тениска, на която написа HERO (герой). Това вбеси турския държавен глава Реджеп Ердоган.

„ Повече няма да има хора, които са облечени както си желаят, когато се изправят пред съдията “, съобщи Ердоган в тирада в източната провинция Малатия.

След опита за боен прелом в южната ни съседка управляващите започнаха всеобщи чистки на всички равнища в страна. Хиляди служители на реда, военни, публицисти и държавни чиновници попаднаха под ударите на закона.

Западните страни разкритикува Турция за арестите. Реджеп Ердоган заприказва даже за връщане на смъртното наказване – ход, който дефинитивно ще затвори вратата на Анкара към Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР