Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че решението на ЕС да

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че решението на ЕС да
Коментари Харесай

Ердоган заплаши ЕС с прекратяване на разговорите и джихадисти от Ислямска държава

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че решението на Европейски Съюз да наложи наказания на Турция поради сондажните действия край Кипър може да докара до преустановяване на договарянията с Общността . Той предизвести, че Турция може да изпрати на Европа арестуваните джихадисти от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), осведоми " Ройтерс ".
 Ердоган щял да
Ердоган щял да " захапе " Тръмп, че Съединени американски щати не са си спазили обещанието за Сирия

Турция няма да одобри безучастие на Европа по въпроса със пандизчиите от ДАЕШ

Вчера министрите на външните работи на Европейски Съюз договориха рамка за налагане на стопански наказания на Анкара поради противозаконна активност в изключителната икономическа зона на Кипър със сондажните действия до разделения остров.

Турция, формален претендент за еврочленство макар влошаващите се връзки, подлага на критика решението и се закани, че няма да приключва сондажа в Източното Средиземноморие , тъй като работи в личния си континентален шелф или в региони, където кипърските турци имат право.

Ердоган направи коментара в Анкара преди да отпътува за Вашингтон, където ще беседва с президента Доналд Тръмп . Турският водач разкритикува решението на Европейски Съюз и сподели, че Турция работи в сходство с правата си, учредени на интернационалното право.
 Ердоган отсече: Турция няма да напусне Сирия, до момента в който другите страни не се изтеглят
Ердоган отсече: Турция няма да напусне Сирия, до момента в който другите страни не се изтеглят

" Ние няма да отстъпим, до момента в който и последният терорист не напусне района "

" Хей, Европейски съюз, знай това - Турция не е една от тези страни, които познавахте до момента . Ние сме страна, която седи на масата за договаряния с вас . Тези договаряния могат да бъдат прекъснати ненадейно ", заплаши той.

Европейски Съюз разчита на Анкара, която е приела повече от 3,5 милиона бежанци, за прекъсване на мигрантския поток към Европа след съглашение от 2016 година за блокиране на коридора през Егейско море. Ердоган неведнъж заплашва Турция да пусне бежанците към Стария континент , в случай че не получи помощ от Европейски Съюз.

" Вие можете да приемате това с лека ръка , само че тези порти (към Европа) ще се отворят и тези членове на ДАЕШ ще ви бъдат изпратени. Не се опитвайте да заплашвате Турция към развиването в Кипър ", продължи той заканите си към Брюксел.
 Ердоган: Турция залови минимум 10 родственици на Багдади
Ердоган: Турция залови минимум 10 родственици на Багдади

Най-близкият му кръг е към този момент в ръцете на турските управляващи

Остров Кипър е разграничен от 1974 година след турска инвазия, провокирана от проведен от гърците прелом. Оттогава няколко мирни начинания се провалиха и откриването на находища край острова още повече усложниха договарянията.

Отделно връзките на Европейски Съюз с Турция са влошени поради обстановката в Сирия и блокираните договаряния за еврочленство.

Вчера Турция разгласи, че е почнала да репатрира джихадисти от ДАЕШ.

" Дали ще ги одобряват, или няма, ние ще продължим да ги връщаме ", даде обещание Ердоган, имайки поради задържаните джихадисти.
 Турция стартира да репатрира джихадисти от “Ислямска държава”
Турция стартира да репатрира джихадисти от “Ислямска страна ”

Анкара е депортирала американски екстремист и скоро ще депортира седем германци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР