Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че експлоатацията на руските противоракетни

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че експлоатацията на руските противоракетни
Коментари Харесай

Ердоган: Експлоатацията на С-400 трябва да започне през април 2020 г.

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че употребата на съветските противоракетни системи С-400 е планувано да стартира през април 2020 година


Вашингтон реагира на покупката на С-400 от Русия, детайли от която започнаха да идват в Турция този месец, като изключи Анкара от програмата си за обучаване на водачи на изтребители F-35.

Според Съединени американски щати Москва ще може да получи „ сензитивна “ техническа информация за новите американски бойни самолети, в случай че те се употребяват дружно с С-400.

" Вие няма да ни дадете F-35? Много добре, извинете ме, само че ние ще предприемем ограничения в тази връзка и ще се обърнем към някой различен. Никакви закани за наказания против Турция, изключително закани да бъде извадена от плана за F-35, ще спрат Турция да извърши целите в региона на сигурността и защитата ", акцентира той.

Турция и Съединени американски щати организираха и тази седмица диалози за основаване на буферна зона в северната Сирия, с цел да се предотвратят конфликти сред турските и кюрдските сили.

" Въпреки договарянията с Америка за основаване на безвредна зона на границата със Сирия, ние сме решени да унищожим терористичния кулоар на изток от Ефрат ", акцентира Ердоган.
 Изключването на Турция от план за F-35 - проблем за НАТО? Изключването на Турция от план за F-35 - проблем за НАТО?
Турция предизвести за отрицателни последствия в НАТО, в случай че бъде изключена от програмата за изтребителите F-35. Според Русия, Вашингтон санкционира всички, дръз...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР