Турският президент Реджеп Ердоган заминава на посещение в Москва. Основната

...
Турският президент Реджеп Ердоган заминава на посещение в Москва. Основната
Коментари Харесай

Путин и Ердоган ще се срещнат в Москва

Турският президент Реджеп Ердоган отпътува на посещаване в Москва. Основната тематика на диалозите с съветския му сътрудник Владимир Путин ще бъде ескалацията на напрежение в сирийската провинция Идлиб. Еродган към този момент съобщи, че чака да се стигне до бързо преустановяване на огъня в района.

От Кремъл пък оповестиха, че се надяват да бъде реализирано единодушие по пакет от общи ограничения. Това ще бъде третата персонална среща сред Путин и Ердоган от началото на годината.

Турция упреква Дамаск в нарушавания на съглашението от Сочи, до момента в който Москва акцентира, че Анкара не е изпълнила уговорките си за делене на радикалните бойци от другите въоръжени групи в Идлиб, както и че не е освободила две основни автомагистрали до края на 2018 година

Напрежението сред Русия и Турция набъбна откакто при сирийска въздушна офанзива в края на предходната седмица починаха 36 турски бойци. Анкара отговори с военната интервенция „ Пролетен щит ", при която бяха нанесени удари против частите на проправителствените сили.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР