Турският президент Реджеп Ердоган взе решение сирийските бежанци в страната

...
Турският президент Реджеп Ердоган взе решение сирийските бежанци в страната
Коментари Харесай

Ердоган реши: бежанците обратно в Сирия, арабските табели се заменят с турски

Турският президент Реджеп Ердоган взе решение сирийските бежанци в страната да бъдат насърчавани да се завърнат назад, а престъпно проявените да се депортират.

Това сподели той по време на съвещанието на централното управление на ръководеща Партия на справедливостта и развиването, написа в. „ Тюркие “. Главната тематика за резултатите от локалните избори бе изместена от въпросите на членове на висшия партиен орган за недоволството на жителите от държанието на бежанците и настояването за налагане на нови политики по отношение на тях.

„ Ние бяхме принудени да отворим вратите си за сирийците, не можехме да не виждаме какво става и ги приютихме. А това можеше и на нас да се случи, в такава обстановка кой щеше да ни помогне на нас, кой щеше да ни прибере? Но в това отношение ще създадем нови стъпки. Ще насърчим завръщането в родината им. Онези, които са направили закононарушения, изрично ще бъдат депортирани “, уточни Ердоган.

Преди дни сходно изказване направи и зам.-министърът на вътрешните работи Исмаил Чатаклъ, който акцентира, че престъпно проявените сирийци ще бъдат лишени от краткотрайния статут за протекция, ще им се отнеме правото на престой и ще бъдат изведени от Турция.

„ Тук никой няма свободата да прави закононарушения и това е годно и за бежанците. Във връзка с закононарушенията, осъществени от сирийците и другите чужденци, правосъдните органи подхващат дейности и се правят административни процедури, включително и депортирането им “, уточни той.

Главната дирекция по миграцията, откакто получи мненията на всички съответни заинтригувани страни, приготви и ползва стратегическия документ за битка с противозаконната миграция и националния проект за деяние, също така се работи и по обособен 6-месечен проект за деяние, разясни зам.-министърът. Той добави, че през идващите 6 месеца ще се създадат интензивни инспекции в цялата страна и ще се ускори контролът по границите. Освен това ще се форсира работата по залавянето и депортирането на всички чужденци, които са влезнали незаконно в страната. Законно пребиваващите непознати жители ще би трябвало да съблюдават разпоредбите, традициите, обичаите и публичния ред на Турция.

Започва подмяната на всички табели, изписани на арабски, с такива единствено на турски език, в три от огромните региони на Истанбул работата е стартирала. В граничещия със Сирия град Килис, където бежанците са два пъти повече от локалните, към този момент са сменени 531 арабски табели с турски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР