Турският президент Реджеп Ердоган смята, че няма да се стигне

...
Турският президент Реджеп Ердоган смята, че няма да се стигне
Коментари Харесай

Ердоган заплаши Асад, но говори против война - засега

Турският президент Реджеп Ердоган счита, че няма да се стигне до стълкновения сред турските и сирийските военни, съобщи БГНЕС, базирайки се на ТАСС.
" Постигнахме договореност за Сирия не с режима (на Башар Асад), а със Съединени американски щати. Ако Асад извърши сходна неточност, ще се сблъска с отговора на Турция. И те знаят това. Но аз мисля, че това няма да стане ", съобщи турският президент на среща в Анкара с задгранични публицисти.
Той добави, че Турция е подготвена да работи независимо за основаването на зона за сигурност в Сирия, макар че тя би трябвало да бъде основана взаимно със Съединени американски щати. " …при нужда Турция е подготвена да работи сама ”, увери той.
Той счита също, че " Турция и Съединени американски щати би трябвало да свършат значително работа след извеждането на терористите от зоната за сигурност " в Сирия ". По думите му Анкара „ не възнамерява да води до безпределно битката с терористите " в прилежащата страна, тъй като " това е " обвързване на сирийския режим ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР