Tурският президент Реджеп Ердоган ще посети Москва по покана на

...
Tурският президент Реджеп Ердоган ще посети Москва по покана на
Коментари Харесай

Ердоган отива в Москва в близките дни

Tурският президент Реджеп Ердоган ще посети Москва по покана на съветския си сътрудник Владимир Путин в околните дни. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл след телефонен диалог сред двамата водачи, съобщи БНР.

Владимир Путин и Реджеп Ердоган са отбелязали нуждата от предотвратяването на спор сред подразделенията на турската войска и въоръжените сили на сирийското държавно управление.

Руският президент е обърнал внимание на влошената филантропична конюнктура по протежението на сирийско-турската граница. Според него е неприемливо от създалата се обстановка да се възползват членове на терористични организации, в това число на "Ислямска страна ", които са охранявани сега от кюрдските въоръжени формирования. Вече се следят опити на терористи да избягат и да обхванат на територията на прилежащи страни, е подчертал Путин.

Двамата президенти са подкрепили продължаването на политическия развой в Сирия. Те са изразили желанието си да работят за свикването на Конституционния комитет под егидата на Организация на обединените нации в края на октомври в Женева.

Путин и Ердоган са били единомислещи, че териториалната целокупност на Сирия би трябвало да бъде съхранена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР