Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган прие равини, искащи унищожаване на Израел

Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила одобри в Истанбул равини от организацията "Нетурей карта ", която желае унищожаването на Израел, написа анкарският в. Хюриет.

Място на вчерашната среща бе един от най-известните и първокласни хотели в града на два континента. От турска страна участваха президентът на югоизточната ни съседка и турският министър по европейските въпроси Омер Челик. Делегацията на юдейските свещеници бе водена от равина Елханан Бек. Темата за диалозите не се оповестява.

"Нетурей карта " ( "Пазители на Ерусалим ") е основана през 1938 година Тя приканва за заличаване на актуалната еврейска страна. Членовете на групата считат, че основаването на Израел през 1948 година е срещу Божията воля. Според тях единствено Месията, който ще избави праведните юдеи, може да възвърне страната на евреите, разрушена от римляните при започване на нашата епоха. Представители на организацията постоянно гостуват на публични лица в Иран и Палестинската автономност.

Информацията за диалозите сред турския президент и равините бе публикувана на фона на зародилото напрежение сред Анкара и Тел Авив. Днес Турция прикани генералния консул на Израел в Истанбул да напусне страната за несъмнено време. Подобен зов насочи и външното министерство на еврейската страна към генералния консул на Турция в Ерусалим.

Съединени американски щати на 14 май реалокираха посолството си от Тел Авив в Ерусалим. Ходът на Вашингтон бе посрещнат с отвращение от палестинците, които проведоха всеобщ митинг против признаването на свещения за юдеи, християни и мюсюлмани град за столица на еврейската страна. По време на зародилите безредици израелските сили за сигурност убиха към 60 стачкуващи.

Действията на Тел Авив бяха подложени на остра рецензия от Анкара и Турция разгласи 15 май за ден на народен печал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР