Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Ердоган ще посети Германия след формирането на новото правителство

Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила ще посети Германия, откакто бъде образувано новото немско държавно управление, заяви министър председателят Бинали Йълдъръм в изявление за ДПА в коридорите на Мюнхенската конференция за сигурност.

"Щом немското държавно управление бъде образувано, несъмнено, ще има посещаване на най-високо ниво. Президентът Ердоган ще пристигна, а немският канцлер госпожа Меркел ще отиде в Турция ", сподели Йълдъръм. Премиерът добави, че в бъдеще ще има по-чести срещи на ниво външни министри.

В петък турските управляващи освободиха немския публицист от турски генезис Дениз Юджел след една година, прекарана в следствения арест. Властите му позволиха да напусне страната, макар че е упрекнат в поддръжка на тероризма. Освобождаването на Юджел в профил основната конфликтна точка сред двете страни.

В изявлението, взето през вчерашния ден, Йълдъръм даде да се разбере, че Ердоган и други турски политици ще провеждат срещи с огромното турско малцинство в Германия. "Ние постоянно ще желаеме това. Тези срещи с хората от Турция са събития, които не трябва да безпокоят Германия ", сподели Йълдъръм.

Миналата година имаше търкания поради политически манифестации в Германия преди турския референдум за смяна на конституцията, даваща по-голяма власт на президента. Германските управляващи тогава не разрешиха някои манифестации от съображения за сигурност. В отговор турското държавно управление упрекна Германия, че употребява "нацистки способи ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР