Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Ердоган е на официално посещение в Сърбия

Турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила е на публично посещаване в Сърбия до 11 октомври по покана на сръбския си сътрудник Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила. Официалните му диалози стартират през днешния ден, съобщи Танюг.

Ердоган дойде в Белград нощес с огромна делегация, формирана от 185 предприемачи и осем турски министри. Днес ще се състои формалното му посрещане в Палата Сърбия, след което той ще организира диалог на четири очи с президента Вучич.

Ще последват срещи на двете делегации и сключване на няколко междудържавни съглашения. Акцент ще бъдат икономическите тематики, енергетиката и по-конкретно планът "Турски поток ", заяви сръбският енергиен министър Александър Антич.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич чака значими съглашения в региона на земеделието. След това двамата президенти ще дадат конференция.

В рамките на визитата ще бъде проведен турско-сръбски бизнес конгрес.

Ердоган ще посети в сряда популации най-вече с мюсюлмани град Нови пазар в региона Санджак, Южна Сърбия. По време на визитата ще бъдат взети изключителни ограничения за сигурност, като за турския президент, с изключение на неговата персонална защита от минимум 50 телохранителя, ще се грижат и 3000 сръбски служители на реда, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР