Турският президент Реджеп Ердоган призова населението и деловите кръгове на

...
Турският президент Реджеп Ердоган призова населението и деловите кръгове на
Коментари Харесай

Ердоган: Оставете доларите, да се върнем към турската лира

Турският президент Реджеп Ердоган прикани популацията и деловите кръгове на страната да се откажат от $ и да употребяват в разплащанията турската лира, съобщи турският ефирен канал НТВ. Президентът уточни това в изявление в Народното събрание, оповестява Inews.

``
реклама

В нашата стопанска система с цялостна мощ продължава възобновяване. Всички данни демонстрират това. А те към момента споделят, че пропадаме. Оставете доларите, дано да се върнем към нашата валута. Турската лира към този момент не се обезценява, сподели Ердоган.

Той прикани популацията по подобен метод да покаже национална горделивост и грижа за родината. Президентът добави, че всички, които са повярвали в страната и са вложили в нея, са спечелили и ще не престават да побеждават.

През последните години Турция се старае да понижи каузи на доларите в комерсиалните интервенции, основно във външната търговия, напомня ТАСС. Анкара подписва с редица страни междуправителствени съглашения за прекосяване към разплащания в национална валута.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР