Турският президент Реджеп Ердоган призова германския външен министър Зигмар Габриел

...
Турският президент Реджеп Ердоган призова германския външен министър Зигмар Габриел
Коментари Харесай

Ердоган: Германският външен министър да си знае мястото


Турският президент Реджеп Ердоган прикани немския външен министър Зигмар Габриел " да си знае мястото ", откакто той остро разкритикува турския водач за интервенция в идните избори в Германия.

" Той няма мярка! " Кой сте вие, с цел да говорите на президента на Турция? Знайте си мястото. Той се пробва да ни поучава. От какъв брой време сте в политиката? На каква възраст сте? “, сподели Ердоган в остра персонална офанзива против Габриел.

Ден преди този момент Ердоган провокира гнева на Берлин, като прикани етническите турци в Германия да гласоподават срещу двете партии в ръководещата коалиция на канцлера Ангела Меркел – нито за нейния Християн-демократичния съюз, нито за Социалдемократическата партия, нито за Зелените, на парламентарните избори на 24 септември.

„ Всички те са враговете на Турция. Дайте нужната поддръжка на политическите партии, които не водят враждебна политика против Турция. Не е значимо дали те са първата или втората партия. Защото това по някакъв метод е почтена битка за всички мои жители, живеещи в Германия “, съобщи Ердоган след петъчните молебствия в Истанбул, съобщи БГНЕС.

Габриел осъди мненията на Ердоган като " невиждан акт на интервенция " в суверенитета на Германия.
Анализатори показват, че към 1,2 млн. души от турски генезис ще имат право на глас на изборите през септември като немски жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР