Турският президент Реджеп Ердоган предупреди, че изтеглянето на американските сили

...
Турският президент Реджеп Ердоган предупреди, че изтеглянето на американските сили
Коментари Харесай

Ердоган: Американското изтегляне от Сирия трябва да се планира внимателно

Турският президент Реджеп Ердоган предизвести, че изтеглянето на американските сили от Сирия би трябвало да се възнамерява деликатно и да се съгласува с "правилните сътрудници ", съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

В публикация за в. "Ню Йорк таймс ", оповестена ден преди срещата му със съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън, Ердоган съобщи, че Турция има уговорката да разгроми "Ислямска страна " и "други терористични групировки " в Сирия.
"Президентът Тръмп взе вярното решение за евакуиране от Сирия. Изтеглянето на Съединени американски щати обаче би трябвало да бъде планувано деликатно и осъществено в съдействие с верните сътрудници, с цел да бъдат предпазени ползите на Съединените щати, на интернационалната общественост и на сирийския народ. Турция, която е с втората по бройка войска в НАТО, е единствената страна, имаща силата и отдадеността за осъществяването на тази задача ", написа Ердоган.

В неделя Болтън сложи ново изискване за американското евакуиране от Сирия. Той съобщи, че Турция би трябвало да се съгласи да отбрани кюрдските съдружници на Съединени американски щати, считани за врагове от Анкара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР