Турският президент Реджеп Ердоган представи прототип на първия автомобил турско

...
Турският президент Реджеп Ердоган представи прототип на първия автомобил турско
Коментари Харесай

Ердоган представи прототип на първия електромобил турско производство

Турският президент Реджеп Ердоган показа първообраз на първия автомобил турско произвеждане. Автомобилостроенето заема сериозен дял от турската промишленост, само че основно във тип на дъщерни сдружения или сътрудници на интернационалните компании. Новият автомобил е електрически, производител е консорциум от пет турски компании и се чака да излезе на пътя през 2022 година.


Прототипът на първия турски автомобил беше показан на тържествена гала в град Гебзе, Северозападна Турция.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Днес сме очевидци на исторически ден, в който се осъществя една 60-годишна фантазия на Турция.
Днес бяха показани два модела - джип и седан, само че са планувани общо пет. Автомобилът ще има пробег от 500 км при цялостно зареждане. Литиево-йонната батерия турско произвеждане ще се зарежда до 80% за 30 минути. В словото си президентът Ердоган акцентира, че страната му има упоритости да развива, създава и изнася нови технологии и да заеме сериозна позиция в международния авто отрасъл.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Ние не произвеждаме тази кола единствено за нашите потребности. Целта е да станем международна марка. Ще стартираме с близки пазари като Европа и когато забележим колата по пътищата из целия свят, задачата ще е реализирана.
Около 175 000 автомобила годишно ще излизат от цех, който ще бъде построен до град Бурса. " Фолксваген " възнамеряваше да построи цех в Турция, само че замрази проектите си след началото на военната интервенция в Сирия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР