Турският президент Реджеп Ердоган предприе голям риск, купувайки руски зенитно-ракетни

...
Турският президент Реджеп Ердоган предприе голям риск, купувайки руски зенитно-ракетни
Коментари Харесай

Ердоган рискува и избра руското, но му се размина

Турският президент Реджеп Ердоган предприе огромен риск, купувайки съветски зенитно-ракетни комплекси С-400. Рискът на Анкара можеше да заплаши ролята на страната в НАТО, както и да докара до наказания от Вашингтон. На Ердоган обаче му се размина, най-малко досега.

„ Файненшъл Таймс “ написа, че преди доставката на съветските ракетни системи от Вашингтон са валяли закани към Анкара за наказания. Кризата през 2018 година срина турската лира, а нови наказания могат да нанесат още по-голям удар по стопанската система на Турция. Такива наказания обаче по този начин и не бяха въведени и най-малко към този миг наподобява, че турският президент се е разминал с американския удар и рискът се е оказал оневинен.

Най-голямото безпокойство на Съединени американски щати е, че Турция ускорява икономическото, военно и стратегическо съдействие с Русия. Освен това съветските ракети могат да застрашат стелт изтребителите Ф-35. Поради тази причина американците отхвърлиха да ги доставят на турските си сътрудници. Компонентите на системите С-400 към този момент започнаха да идват покрай столицата Анкара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР