Турският президент Реджеп Ердоган остро разкритикува Германия заради заплахите да

...
Турският президент Реджеп Ердоган остро разкритикува Германия заради заплахите да
Коментари Харесай

Ердоган към Германия: Вие ще платите цената, не ние!

Турският президент Реджеп Ердоган остро разкритикува Германия поради заканите да наложи стопански наказания на Турция, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

По думите на президента Германия е тази, която ще заплати цената от сходни дейности, а не Турция. През последните дни се усили напрежението сред Анкара и Берлин.

Ердоган съобщи, че Германия би трябвало да внимава, когато заплашва страната му с ембарго. Според него немците ще бъдат губещите, в случай че се стигна до търговски срив сред двете страни и влошен разговор.

Отношенията сред Германия и Турция се отбегнаха след ареста на немски деятели. Турският дипломат бе привикан в Берлин, а Турция от своя страна прикани немските управляващи да не се месят във вътрешните й каузи.

В Германия живее най-голямата турска диаспора. При ръководството на Реджеп Ердоган и Партията на справедливостта и развиването обаче двете страни постоянно са в дипломатически кавги.

След опита за прелом турските управляващи бяха упрекнати, че правят всеобщи чистки на другомислещи и съперници на режима. Анкара пък упреква Германия и други западни страни, че поддържат терористи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР