Турският президент Реджеп Ердоган оприличи западните сили на "акули, надушили

...
Турският президент Реджеп Ердоган оприличи западните сили на "акули, надушили
Коментари Харесай

Ердоган: Западът е като акула, надушила кръв

Турският президент Реджеп Ердоган оприличи западните сили на "акули, надушили кръв ". Президентът приказва на среща на мюсюлманските малцинства по света в двореца Долмабахче в Истанбул. Според Ердоган се ползват двойни стандарти, когато става дума за живота на мюсюлмани.

"Всички ние виждаме по какъв начин стигне ли се до личните им ползи, западните сили подвигат на крайник целия район. Много добре знаем, че когато става дума за нефт, злато, скъпоценности, дял от пазара, тези страни сходно на надушили кръв акули пропътуват хиляди километри, с цел да дойдат ", съобщи Ердоган.

Турският президент акцентира, че изискванията през днешния ден са разнообразни от тези от времето на Втората международна война. Той още веднъж приказва и за неефективността на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като употребява обичаната си фраза, че "светът е по-голям от пет ", имайки поради петте непрекъснати членки на Съвета.

"Друг е въпросът, че институции като Организация на обединените нации, които на хартия би трябвало да обезпечават интернационалната непоклатимост, се трансформират в най-голяма спънка за мира и сигурността ", уточни Ердоган. "Това имаме поради, когато споделяме, че светът е по-голям от пет ", добави той.



Изказването е измежду акцентите и на проправителствения в. "Йени шафак ", който показва, че президентът е призовал ислямския свят да бъде обединен и деен на терен против "систематичните офанзиви на Запада ". "Идват тези, които са надушили кръв ", гласи заглавието на вестника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР