Турският президент Реджеп Ердоган обяви плановете си за бойкотиране на

...
Турският президент Реджеп Ердоган обяви плановете си за бойкотиране на
Коментари Харесай

Ердоган за САЩ: Те имат iPhone, но съществува и Samsung

Турският президент Реджеп Ердоган разгласи проектите си за бойкотиране на американската електроника, оповестява NTV, представена от БГНЕС.
„ Америка стопански атакува освен нас, само че и Китай, Русия, Иран и Европа. Дори Канада. Но против нас е стартирана интервенция. Ще бойкотираме американската електроника. Те имат iPhone, само че съществува и Samsung, съобщи Ердоган.
Съединени американски щати би трябвало да схванат какво са създали, Турция ще може да удовлетвори своите потребности, сподели Ердоган. „ Искахме да купим дронове, само че Конгресът не ни разреши. Сами ще си ги произведем, няма проблеми “, съобщи турският държавен глава. Той добави, че Турция ще „ организира доста договаряния със западните страни “ и ще търсят другари на Запад, канейки ги в Турция.
„ Обръщам се към нашите настоятелен среди. Най-добрият отговор на Съединени американски щати ще бъде да запретнем ръкави и да работим. Не затваряйте своите хранилища, произвеждайте артикули. А продукцията, която е конкурентноспособна и търсена в чужбина, изнасяйте, изнасяйте и още един път изнасяйте “, съобщи Ердоган.
Той още веднъж прикани популацията да смени доларите в лири, с цел да се стабилизира курсът на националната валута. „ Не се съмнявайте, ще продължим уверено да се занимаваме с $, курса и лихвите. И тук аз имам вяра на нашия народ. Виждам, че той всеобщо сменя доларите в лири. И това е най-хубавата мярка за отбрана на честа на нашата валута “, акцентира още Ердоган.
Сподели с товите другари
напомня, че връзките сред Турция и Съединени американски щати се утежниха през последните месеци. Те станаха извънредно напрегнати, откакто Анкара отхвърли да освободи американския свещеник Андрю Брънсън, който е упрекнат за присъединяване в опита за прелом против президента.
На 10 август Съединени американски щати вкараха високи мита върху алуминия и стоманата, внасяни от Турция. Това съответства със срутва на турската лира, който може да аргументи съществени проблеми на стопанската система на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР