Турският президент Реджеп Ердоган обвини икономически терористи“ в заговор срещу

...
Турският президент Реджеп Ердоган обвини икономически терористи“ в заговор срещу
Коментари Харесай

Ердоган: Икономически терористи се опитват да навредят на Турция

Турският президент Реджеп Ердоган упрекна „ стопански терористи “ в скрит план против Турция, реализиран посредством разпространението на погрешна информация и съобщи, че те ще усетят цялостната мощ на закона, откакто управляващите стартират следствие против обвинените.

„ Има стопански терористи в обществените мрежи “, съобщи президентът по време на среща на турски посланици в президентския замък в Анкара. Той също по този начин добави, че правосъдните и финансови управляващи в страната към този момент подхващат дейности против тях.

Според Ердоган става въпрос за „ мрежа “ от изменници. „ Ще накараме тези, които популяризират спекулации, да платят нужната цена “, добави още той.

Президентът, който разшири властта си с придобиването на нови пълномощия след преизбирането си през юни, съобщи, че се популяризират клюки, че управляващите може да наложат финансов надзор в отговор на срутва в цената на лирата, която единствено в петък поевтиня с 18%.

От вътрешното министерство в страната оповестиха, че към този момент са разпознати 346 профила в обществените мрежи, съдържащи постове за лихвените проценти, които съгласно ведомството, имат негативен звук по отношение на стопанската система на страната. Посочва се също, че против тях ще бъдат подхванати законови ограничения, само че не се прецизира какви ще бъдат те.

В същото време от прокуратурата в Анкара и Истанбул започнаха следствия против обособени персони, обвинени в действия, заплашващи турската икономическа сигурност, оповестиха турски медии.

По-рано в понеделник турският финансов министър Берат Албайрак, който също по този начин е и шурей на Ердоган, съобщи, че Анкара ще стартира използването на стопански проект за деяние против спешната обстановка.

Министърът акцентира на значимостта от бюджетна дисциплинираност и изключи поемането на надзор или обръщането на деноминирани в долари банкови депозити в лири.

Понижението в цената на лирата значително се дължи на терзания за въздействието на Ердоган върху стопанската система, многократните му апели за по-ниски лихвени проценти и утежняването на връзките сред Турция и Съединени американски щати.

В изявлението си от понеделник турският президент удостовери позицията си, че сривът на турските пари не е на икономическа основа, допълвайки, че американските наказания във връзка със задържането в Турция на американския свещеник Андрю Брънсън по обвинявания в тероризъм е „ забиване на нож в гърба “ от съдружник в НАТО. /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР