Турският президент Реджеп Ердоган нарече сирийския държавен глава Башар Асад

...
Турският президент Реджеп Ердоган нарече сирийския държавен глава Башар Асад
Коментари Харесай

Ердоган нарече Асад терорист, а Сирия отвърна: Не ни се бъркайте! Отдавна няма Османска империя

Турският президент Реджеп Ердоган назова сирийския държавен глава Башар Асад " терорист ", който е умъртвил близо 1 милион сирийци и разгласи, че съдействието с него е невероятно. Изявлението бе направено през днешния ден по време на посещаване на турския президент в Тунис. В отговор също през днешния ден Външното министерство на Сирия предизвести Ердоган да не и пробва да се меси във вътрешните работи на страната.

Министерството осъди изказванията на турския президент и акцентира, че Ердоган " прави обезверени опити да оправдае неограничената поддръжка, която Анкара е оказала на бандитски формирования, направили закононарушения против сирийския народ ". Според сирийското външнополитическо ведомство Турция " носи съществена отговорност за страданията на сирийците от терористични банди ".

Сирийското външно министерство показва още, че " политиката на президента Ердоган ще има пагубни последствия за Турция и нейния народ ".

" Ердоган живее с илюзията на предишното, той не помни, че Османската империя от дълго време е рухнала и прилежащите на Турция страни не са вилаети. Свободните нации имат право сами да вършат своя избор и да вземат решения в отбрана на националния суверенитет ", припомнят от министерството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР