Турският президент Реджеп Ердоган написа писмо до Washington Post, в

...
Турският президент Реджеп Ердоган написа писмо до Washington Post, в
Коментари Харесай

Ердоган: Убиецът от Нова Зеландия е същият като Ислямска държава

Турският президент Реджеп Ердоган написа писмо до Washington Post, в което отхвърля всички опити да се асоциира християнството с тероризъм. Ердоган добави, че Брентън Тарант и " Ислямска страна " " са две части от една и съща дреха ".
" Убиецът от Крайстчърч се е опитал да легитимира своите извратени визии за международната история и за християнската религия. Той е възнамерявал да посее семената на омразата в хората към него ", твърди Ердоган.
Турският президент изрично отхвърля " всеки опит да се асоциират нападенията от предходната седмица с ученията и морала на християнството ". " Случилото се в Нова Зеландия е токсично и е артикул на незнание и ненавист ", споделя той, представен от БГНЕС.
Държавният глава твърди, че Тарант е направил същото като джихадистите от " Ислямска страна ".
" Виждайки историята през лентата на радикалната идеология на самообявилата се " Ислямска страна ", която умъртви голям брой мюсюлмански цивилни и призовала за " отвоюване назад " на Истанбул, нещо, което и килърът от Крайстчърч прави. В манифеста си той дава обещание да направи града " още веднъж християнска благосъстоятелност ". " Ислямска страна " също по този начин желае да унищожи Република Турция, което е и една от аргументите турските военни да се борят по този начин интензивно с терористичната организация в Сирия ", показва Ердоган.
" Броят на споменаванията на мен и на страната е много завладяващ и се нуждае от изчерпателен разбор ", споделя още той.
Повтаряйки известната си рецензия за Запада, Ердоган още веднъж твърди, че " за жалост ислямофобията и ксенофобията дружно с други практики, които не са съвместими с демократичните полезности са посрещнати с тишина в Европа и другите елементи от Западния свят ".
" В резултат на клането в Крайстчърч Западът има избрани отговорности. Западните общества и държавните управления би трябвало да отхвърлят нормализирането на расизма, ксенофобията и ислямофобията, което се усилва през последните години ", прибавя той.
" Изключително значимо е да се откри, че такива изкривени идеологии, като антисемитизма, са закононарушения против човечеството. Нещо повече, ние би трябвало да хвърлим светлина върху всички аспекти на случилото се и изцяло да разберем по какъв начин терористът се е радикализирал и какви са неговите връзки с терористични групи, с цел да предотвратим бъдещи нещастия ", приканва турският водач.
Ердоган похвали премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн за нейното образцово отношение след терористичната офанзива. " И най-после, всички западни водачи би трябвало да се поучат от смелостта, водачеството и искреността на премиера на Нова Зеландия, Джасинда Ардърн и да одобряват мюсюлманите, живеещи в техните страни ", заключава той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР