Турският президент Реджеп Ердоган коментира, че срещу Анкара е оказван

...
Турският президент Реджеп Ердоган коментира, че срещу Анкара е оказван
Коментари Харесай

Ердоган подкрепя войските на Асад в Манбиж, ако терорът спре

Турският президент Реджеп Ердоган разяснява, че против Анкара е оказван напън, с цел да спре антитерористичната си операци я в Северна Сирия, само че не се тормози от наказания , защото държавното управление е решено да отстрани коридора с гнет покрай границите си , оповестява " Хюриет ".

" Целта ни е ясна. Ние не се тормозим от никакви наказания ", съобщи Ердоган. Той акцентира, че Съединени американски щати приканва Турция да разгласи преустановяване на огъня , с цел да може да работи като медиатор сред конфликтните страни, само че той отхвърля това предложение , защото Турция няма да " седне на масата с терористични групи ".

Ердоган добавя, че американското ходатайство сред Турция и терористичната група YPG/PKK не би било рационално от позиция на политическата просвета и военното законодателство .
 Путин предложения Ердоган в Русия
Путин предложения Ердоган в Русия

Турският президент одобри поканата

Подчертавайки, че Турция ще поддържа интервенцията си, до момента в който регионът не бъде изчистен от терористични детайли , той добавя, че след привършване на интервенцията територията ще бъде върната на нейните същински притежатели - сирийци.

" Ние сме на седмия ден от интервенцията . Продължава с триумф, както е планувано. Осигурихме Айн ал-Араб на четвъртия ден и Тел Абяд на петия ден посредством пречистване на терористи. Днес достигнахме 32-километрова дълбочина. Ние имаме надзор над автомагистрала М4 ", изяснява той.

По думите му, до момента са обезвредени общо 611 терористи , като 556 от тях са убити, до момента в който турската войска и Сирийската национална войска имат надлежно " четирима и 32 мъченици ".

Според него, Съединени американски щати, Русия, Европейският съюз и НАТО са осведомени за дейностите и задачите на Турция по отношение на продължаващата интервенция и добави, че оперативният триумф на Турция в Северна Сирия надвиши упованията на непознатите страни, защото Турция обезпечи забележителна част от Северна Сирия в границите на седмица.
 Съветът за сигурност на Организация на обединените нации разисква турската атака по искане на страните от Европейски Съюз
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации разисква турската атака по искане на страните от Европейски Съюз

По искане на Белгия, Франция, Германия, Обединеното кралство и Полша

" Нашата цел е ясна: разчистване на нашите граници от всевъзможни терористични детайли и обезпечаване на безвредното завръщане на бежанците... Операцията ще продължи, до момента в който задачите не бъдат реализирани ", добави той.

Ердоган съобщи, че турските въоръжени сили демонстрират огромна нерешителност , за да не навредят на цивилните , за разлика от анти-ДАЕШ обединението и интервенцията на YPG/PKK в провинциите Мосул, Ракка и Дейр ез-Зор, където са убити хиляди цивилни.

" За страдание, западните страни постоянно пренебрегват цивилните загуби и в никакъв случай не приказват за тях. Сега те се пробват да ни оказват напън . Нашата интервенция беше и е против терористични групи ", споделя той.

Ердоган разяснява, че влизането на режима на Башар Асад в провинция Манбидж не е в действителност отрицателно , защото територията попада под сирийския суверенитет . Но той добави, че регионът би трябвало да се освободи от терористите на YPG/PKK и локалното население е формирано най-вече от араби, а някои от арабските племена упорстват Турция да ги " избави ".
 Сирийски държавни войски стигнаха Кобани, застават на границата с Турция
Сирийски държавни войски стигнаха Кобани, застават на границата с Турция

Армейският ескорт се насочи към Кобани откакто пое Манбиж

Ердоган подлага на критика някогашната американска администрация на Барак Обама, че не е откровена в политиката си в Айн ал-Араб, прочут също като Кобани, и акцентира, че Турция е приветствала към 300 000 кюрдски незаконни мигранти , които напущат домовете си поради тероризма преди няколко години , само че Западните медии в никакъв случай не загатват този факт и изобразяват Турция като палач на кюрдския народ .

Той акцентира, че Анкара не желае да се насочи към кюрдите или цивилни лица , само че се стреми да обезпечи Кобани (Айн ал-Араб), добавяйки, че антитерористичната интервенция ще способства за процеса на политическо решение в Сирия .

На въпрос дали градът е включен в проектите за безвредна зона , той отговори: " Разбира се. Защото има стратегическо значение заради предишното си . Те (YPG/PKK) ни удариха от там. "

" Турция към този момент е самодостатъчна страна ", сподели той и добави, че сега страната е в положение да посрещне 70% от своите потребности посредством личната си отбранителна промишленост .
 Британия е разочарована от Турция, интервенцията й оказва помощ на Русия и Асад
Британия е разочарована от Турция, интервенцията й оказва помощ на Русия и Асад

Рааб: Съюзник в НАТО да се държи по този метод... Лондон стопира лицензите за оръжия

Припомняйки, когато Турция закупува съветската ракетна система С-400, откакто Съединени американски щати отхвърлят да продадат отбранителната си система " Пейтриът ": " Няма повече обезсърчение... Можете да купите всичко отвред ".

Алтернативите на Турция за американските изтребители F-35 са подготвени и " идват предложения ", изяснява Ердоган, представен от НТВ.

Ердоган продължава да подлага на критика европейските страни, които стопират износа на оръжие за Турция и добавя, че на Турция към този момент са препоръчани различни разновидности .

Турция може да поеме отговорност за терористите от ДАЕШ , затворени в Северна Сирия, и може да изпрати непознати бойци назад в своите страни.

А " терористичната група, която действаше дружно със Съединени американски щати до момента, се пробва да реализира съглашение със сирийския режим . Онези западни страни, наричащи тази терористична група съдружник, би трябвало да помислят за това. "
 Ердоган вижда нахлуване против Турция и загатна за чл.5 на НАТО за взаимна отбрана
Ердоган вижда нахлуване против Турция и загатна за чл.5 на НАТО за взаимна отбрана

Британия и Германия са дезинформирани, а Алиансът да избере - Турция или терористи

" Кой е вашият същински съдружник ", още веднъж пита Ердоган западните страни . " Това са YPG/PKK или ДАЕШ. Сега, можем да попитаме и за ДАЕШ ", добавя той.

Ердоган още веднъж акцентира, че турската войска се бори с терористите на ДАЕШ и над 3000 от тях са убити в атака през 2016 година единствено в сирийския град Ал Баб.

Според него, битката на Турция против тероризма в Сирия се основава на Споразумението от Адана и всички членове на НАТО би трябвало да са с Турция в сходство с член 5 от Договора за НАТО .

Споразумението Адана е подписано през 1998 година и разрешава на турските сили да организират военни интервенции в Сирия, изяснява " Хюриет ".
 Ердоган желае чиста от терористи част на Сирия, подготвена да одобри 1 млн. бежанци
Ердоган желае чиста от терористи част на Сирия, подготвена да одобри 1 млн. бежанци

Скоро праща 1 млн., а след това 2 млн. бежанци от Манбиж до границата с Ирак

" Основната опозиционна Републиканска национална партия, Партия на националистическото придвижване и опозиционната IYI поддържат антитерористичната интервенция против YPG/PKK ", съобщи Ердоган.

Той добави, че министърът на защитата Хулуси Акар e уведомил всички партии по отношение на развиването на интервенцията и благодари за тяхната национална взаимност .

Турският президент разяснява и че вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс и съпътстващата го делегация ще посетят Турция , с цел да обсъдят обстановката по антитерористичната интервенция.

" Бих желал утрешните договаряния да бъдат положителни за нас ", изясни той и добави, че Турция е в стеснен контакт и с Русия .
 Тръмп постанова наказания на Турция след офанзивата в Сирия
Тръмп постанова наказания на Турция след офанзивата в Сирия

Както предизвести по-рано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР