Турският президент Реджеп Ердоган изрази съмнения, че смъртта на бившия

...
Турският президент Реджеп Ердоган изрази съмнения, че смъртта на бившия
Коментари Харесай

Ердоган се съмнява, че смъртта на Морси е естествена

Турският президент Реджеп Ердоган изрази подозрения, че гибелта на някогашния президент на Египет Мохамед Морси е естествена, съобщи БНР. Ердоган съобщи това при визитата си на погребална молитва в памет на египетския политик след следобедното свещенодействие в истанбулската джамия " Фатих ".

" Лично аз в този миг нямам доверие, че гибелта му е естествена. Тези хора са толкоз уплашени, че даже не дават тялото на Мохамед Морси на околните му ", съобщи турският президент.

Подобни молебствия се организираха на доста места в Турция, в това число в Измир, Коня и столицата Анкара, където ритуалът беше воден от ръководителя на религиозната дирекция Али Ербаш. Присъстваха редица високопоставени политици и служители, измежду които ръководителят на Меджлиса и президентският представител Ибрахим Калън.

По-рано на протест в Истанбул Ердоган осъди западните страни, че са следили безучастно по какъв начин египетският президент е бил свален от власт и подложен на мъчения в пандиза.

Турция остро осъжда преврата, с който държавното управление на Мохамед Морси беше свалено от страна на военните в Египет през юли 2013 година Анкара е и непосредствен съдружник на придвижването " Мюсюлмански братя " в Близкия изток, към чийто египетски клон принадлежеше Морси. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР